Buitenwatersloot 335 2614GS Delft
CONTACT

26 apr. 2023 07:31 | Community Management | Delft Stadsbreed | Nieuws in Delft |  | Alle gebruikers | Publiek

We schrijven 1994. Gestart met de assemblage van elektrotechnische kabelbomen, konden de toenmalig eigenaren nooit weten dat Centwerk uit zou groeien tot een bedrijf met 100 medewerkers, ruim 50 (inter)nationale klanten, 8 draai-, frees en zaagbanken en 3000 vierkante meter bedrijfsruimte aan de Buitenwatersloot. โ€œSamen met onze opdrachtgevers, partners en medewerkers staan we anno 2023 ook voor trots op het stukje โ€˜Made in Hollandโ€™โ€, vertelt Arjan Buitelaar, Algemeen Directeur van Centwerk B.V. 

 Je verwacht het misschien eerder aan de Schieoevers. Maar dit grootschalige hightech assemblagebedrijf is gevestigd aan de Buitenwatersloot. Op de grens van Delft en Den Hoorn. Precies hier ligt de vruchtbare grond waar Centwerk B.V. sinds 1994 aan de weg timmert. โ€œIn 2015 hebben Aad Sluis en Anneke Snell Centwerk overgenomen, zelf kwam ik er 3 jaar later bijโ€, blikt Arjan Buitelaar terug. โ€œSamen zijn we toen echt een nieuwe richting ingeslagen. Commerciรซler, professioneler, grootschaliger, maar nog steeds met een sociale en familiaire sfeer.โ€ Die uitspraak wordt bevestigd door Max Spilker, Proces- & Relatiemanager van het groeiende bedrijf. 

โ€˜We werken met vier relatief jonge en ambitieuze mensen op het kantoor. Dat maakt dat we snel schakelen. Maar ook samen met collegaโ€™s op de vloer vormen we een goed teamโ€™ – Max Spilker 

Meer dan assemblage 
Open de grote loodsdeuren aan de Buitenwatersloot en je wordt verrast door drieduizend vierkante meter vol met assemblagelijnen en hardwerkende mensen. Aan die lijnen wordt op procesmatige (en veelal innovatieve) wijze aan verschillende eindproducten en halffabrikaten gewerkt. Spilker: โ€œHier zetten we bijvoorbeeld de raam-uitstellers voor caravans in elkaar. Verderop worden onderdelen van trapliften stap voor stap in elkaar gezet.โ€ Waar je het werk van Centwerk nog meer kunt vinden? โ€œIn diverse sectoren, zoals: de automotive, infra, agrarische en de medische secor. Maar bijvoorbeeld ook in attracties voor pretparkenโ€, somt Buitelaar enthousiast op. 

โ€˜Naast de assemblage doen we ook aan voorraadbeheer, inkoop, ontwikkelen van productie tools en hebben we een eigen machinepark. Daar frezen we bijvoorbeeld ook onderdelen voor Festoโ€™ – Arjan Buitelaar 

Lean manufacturing 
De naam Centwerk kent bijna dertig jaar historie en kan dus ook rekenen op een betrouwbaar imago. Dat vertaalt zich terug in een solide klantenkring. โ€œOok als inkopers van job wisselen, komen ze vaak weer bij ons terugโ€, verklaart Buitelaar. Maar Centwerk is natuurlijk meer dan enkel historie,  vooruitblikken is essentieel. Ook in de toekomst ziet het team veel potentie. โ€œWe professionaliseren door in te zetten op Lean manufacturingโ€, vertelt Spilker. โ€œWe werken zo steeds efficiรซnter in de assemblage cellen. De foutmarge verkleint en bij nieuwe opdrachten kunnen we cellen hier passend op inrichten.โ€

โ€˜Natuurlijk kijken we in de toekomst naar nog meer automatisering, maar we willen ook voor voldoende werkgelegenheid blijven zorgenโ€™ – Arjan Buitelaar 

 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 
Centwerk neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. โ€œWij beschouwen succesvol ondernemen met respect naar de maatschappij en het milieu als een van onze belangrijkste doelstellingenโ€, legt Buitelaar uit. Hoe men dat onder andere doet? Centwerk heeft diverse assemblageniveaus en traint haar medewerkers om de kwaliteit en het werkplezier op ieder niveau te waarborgen. โ€œWe kijken naar wat mensen kunnen en leuk vinden. Daarna zetten we samen in op de verdere ontwikkelingโ€, voegt Buitelaar toe. Ook is Centwerk een Erkend Leerbedrijf. Zo leveren het bedrijf een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en overdracht van kennis aan anderen die het vak willen leren. 

Gasloze toekomst 
Toekomst? Nee, beter is te zeggen: een gasloos heden. Centwerk B.V. blikt vooruit en is dus al geheel โ€˜van het gas afโ€™. Ook zijn er in 2022 bijna zevenhonderd zonnepanelen geplaatst en wordt er zodoende een derde meer stroom opgewekt dan dat het gehele bedrijf zelf verbruikt. En de medewerkers, die zitten er op hun beurt warmpjes bij onder infrarood plafondpanelen. Toch heeft de afsluitende duurzame boodschap van Algemeen Directeur Buitelaar niet direct met energie te maken. โ€œWe kunnen alles wel outsourcen, maar laten we vooral kijken wat we met elkaar kunnen bereiken. In Delft, in Nederland. โ€˜Made in Hollandโ€™ ik ben blij dat wij aan dat stukje trots kunnen bijdragen!โ€ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart Overview